ΑΠΟΛΑΣΠΩΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΤΟΣ

        



   ΑΠΟΛΑΣΠΩΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΤΟΣ 
   (ΓΙΑ ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αγοράσουν μούστο είναι η υπερβολική ποσότητα λάσπης που κατακάθεται στο πάτο της δεξαμενής μετά το τέλος της ζύμωσης . 

Η λάσπη αυτή οφείλεται στην επεξεργασία της εξαγωγής του μούστου. Οι υψηλές πιέσεις που ασκούνται στα σταφύλια κατά την έκθλιψη και πίεση των σταφυλιών παράγει υψηλές ποσότητες λάσπης από τα στερέα μέρη των σταφυλιών. Η λάσπη αυτή δεν προσφέρει τίποτα στο παραγώμενο κρασί αντίθετα δημιουργεί πολλά προβλήματα. 
Εκτός λοιπόν από το πρόβλημα της ποσότητας της λάσπης που πολλές φορές ξεπερνά και το 10% της ποσότητας του μούστου η λάσπη αυτή 

  1. υποβαθμίζει την ποιότητα του κρασιού όταν η ζύμωση γίνεται παρουσία της
  2. μειώνει την καθαρότητα του φρουτώδη χαρακτήρα του κρασιού και 
  3. αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών υδροθείου (κλούβιου αυγού, στάσιμου νερού κ.α.)
  4. Αντίθετα με τις λεπτές λάσπες ενός απολασπωμένου μούστου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την τεχνική του "batonnage" της ωρίμανσης δηλαδή του κρασιού με τις λάσπες. 




Φτιάξε καλύτερο κρασί
Αγόρασε  απολασπωμένο  μούστο 
από την oinophilia

6 λόγοι για να επιλέξεις μούστο από μας
Φέτος σου πρσφέρουμε την δυνατότητα να αγοράσεις μούστο ΑΠΟΛΑΣΠΩΜΕΝΟ από το εργαστήριο μας. Επιλέγοντας εμάς για την προμήθεια του μούστου κερδίζεις γιατί :
  • 4 ποικιλίες για να επιλέξεις                                            (Μοσχάτο Ρίου, Ροδίτης, Μοσχοφίλερο, Chardonnay)

  • Προσθήκη του ελάχιστα απαιτούμενου μεταμπισουλφίτ 

  • Επιλογή της κατάλληλης ημερομηνίας τρύγου στην βέλτιστη ωριμότητα των σταφυλιών μετά από συστηματική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσης
  •  Συνεργασία με έμπειρους αμπελουργούς προσανατολισμένους στην ποιοτική παραγωγή
  • Σύγχρονη οινοποίηση με επιλεγμένες ζύμες 

  • Η γνώση  και η εμπειρία  μας  εγγυάται οτι έκανες την καλύτερη επιλογή.
  

ΔΩΡΟ
ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΙΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ