1o game


Σε ποιο κρασί αντιστοιχεί η κάθε μία γευσιγνωσία ; 

Η γευσιγνωσία......
  • Tasting notes No 1


 Εντυπωσιακή μύτη από δαμάσκηνα, μαύρα μούρα, νότες από βιολέτες και φύλλα ευκαλύπτου. Σαρκώδες στόμα, υψηλή οξύτητα, υψηλές τανίνες που θέλουν χρόνο και υψηλό αλκοόλ (14,5%). Ένα κρασί πυκνό, έντονο αλλά καθόλου κουραστικό. Υπολογίζω ότι μπορεί να παλαιώσει όμορφα για τουλάχιστον 10 χρόνια.
 Ωρίμασε για 18 μήνες σε 80% γαλλικά και 20% αμερικάνικα δρύινα βαρέλια κατά 30% καινούρια. Η μοναδική του ποιότητα, η ελκυστική τιμή και η διαθεσιμότητά του το καθιστούν ιδανικό για όσους τους ενδιαφέρουν οι ‘έξυπνες’ οινικές αγορές σε διεθνές επίπεδο. Ετήσια παραγωγή 80.000 φιαλών.





    • Tasting notes No 2

    Το κρασί αυτό προέρχεται από διάφορα αμπελοτεμάχια του Κτήματος και κλήματα ηλικίας 20-30 ετών. Η οινοποίηση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια με χρήση 5τονων δεξαμενών και pigeage με έμβολο αλλά και χρήση μεγαλύτερων βαρελιών, κινήσεις που φυσικά χαιρετίζουμε. Ένα κρασί blockbuster, αρκετά πυκνό -για Ξινόμαυρο τουλάχιστον- με κόκκινα φρούτα, μούρα, φραγκοστάφυλο, άνθη, ξύλο, μπαχαρικά, καπνό και σοκολάτα υγείας. Στόμα με υψηλή οξύτητα, υψηλές, ώριμες τανίνες, μέτριο (+) αλκοόλ, γεμάτο σώμα, μέτρια (+) επίγευση. Όπως μας είπε και ο Αντώνης: «Το Ξινόμαυρο το μόνο που χρειάζεται είναι καλές χρονιές. Όλα τα άλλα τα κάνει μόνο του»! Ένα λιγότερο τυπικό αλλά εξαιρετικό Ξινόμαυρο, κάπου στη μέση του χώρου ανάμεσα στο μοντέρνο και το ρουστίκ στυλ. Ετήσια παραγωγή 40.000 φιαλών.

    • Tasting notes No 3
    ο αμπελοτεμάχιο #5 έκτασης 15 στρεμμάτων πάνω από τη λίμνη του Κτήματος, έδινε για πολλά χρόνια τυφλών δοκιμών τα καλύτερα αποτελέσματα Ξινόμαυρου. Έτσι απομονώθηκε, συμπληρώθηκε με ελάχιστο Syrah και αποτέλεσε τη ναυαρχίδα του Κτήματος. . Πολυσύνθετη μύτη με μαύρα μούρα, ευκάλυπτο, μπαχαρικά, δαμάσκηνα, καπνό, σοκολάτα, άνθη και βιολέτες. Πολύ πυκνό στόμα με υψηλή οξύτητα, έντονες τανίνες, γεμάτο σώμα, υψηλό αλκοόλ (14,5%) και μακρά επίγευση. Προτείνεται παλαίωση 10-15 χρόνων! Ετήσια παραγωγή 9.000 φιαλών.

    .....και τα κρασιά

    • Διάπορος 2012 
    • Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2012
    • Ράμνιστα Νάουσα 2011

    No comments:

    Post a Comment